0472 36 98 72 info@mpcooling.be

Airconditioning

Airconditioning is veel meer dan temperatuurregeling…

Airconditioning: meer dan temperatuurregeling

Klimaatregeling of airconditioning zorgt niet enkel voor een aangename temperatuur in huis. Airco verlaagt ook de luchtvochtigheid en daardoor voelt de lucht niet alleen fris, maar ook minder klam aan. Dat is erg aangenaam en bevorderlijk voor het concentratievermogen en de werkprestaties van uw werknemers, maar wist u dat airco ook voor een gezond binnenklimaat zorgt ?

Dat u door de airconditioning net vaker verkoudheden zou oplopen, is een fabeltje. Als ze correct geplaatst zijn en tijdig onderhouden worden tenminste. Airco installaties zijn immers voorzien van diverse filters die bacteriën doden en stof en pollen tegenhouden. Daardoor zorgt de airconditioning dus eigenlijk net wel voor zuiverdere en dus gezondere lucht! Al is het zeker niet onverstandig om het temperatuurverschil tussen binnen en buiten niet té groot te maken.

Met een gecontroleerde luchtverdeling zijn ook tocht en storende koude luchtstromen definitief verleden tijd!

De mogelijkheden

Gedaan met oversized en onpraktische toestellen, want tegenwoordig zijn er verschillende types airco beschikbaar die energie- en plaatsbesparend zijn en erg onopvallend geplaatst kunnen worden, of net een trendy look hebben om helemaal in uw interieur te passen.

Ook de plaats voor het toestel speelt een rol bij de keuze van het juiste model. U kan opteren voor een wand- of vloermodel voor de binnenunit, maar u kan ze bijvoorbeeld ook laten inbouwen in het vals plafond. En overweegt u meerdere toestellen te plaatsen, dan is het vast aan te raden om voor een multi-split model te opteren waarbij maar liefst 9 binnen units op 1 buitenunit kunnen worden aangesloten. Dat resulteert in een besparing bij de installatie en in verhoogde flexibiliteit en gebruiksgemak achteraf.

Meer informatie over airconditioning?

Wenst u meer informatie, een gratis offerte of een vrijblijvende afspraak?